gauffin1937-2012. Hans hade tidigt intresse för österlandet och började träna judo 1964 på Stockholms Judo-Jujutsuinstitut. Efter en tid började Hans även träna aikido för Zentaro Kawana. Mellan 1965 och 1968 tränade Hans både judo och aikido för att sedan helt övergå till aikido. Under åren har han tränat för de tidigare riksinstruktörerna Ichimura-sensei och Tomita-sensei. Hans var tidigare huvudinstruktör i Budokwai-Stockholms Aikidosektion. 2001 erhöll Hans graden 6 dan av Stiftelsen Aikikai, aikidons moderorganisation i Japan. Hans var hedersmedlem i Hikari sedan föreningens födelse 1994.

Hasse var alltid positiv och tog emot alla med öppna armar. Med sin värme och trygga framtoning har han guidat oss och många av Sveriges aikidoutövare genom åren. Ingen som mött honom kunde undgå hans spjuveraktiga humor och lekfulla sätt som han alltid bjöd generöst på.

Hasse har betytt allt för vår klubb Hikari Aikidoklubb som han byggt upp och varit verksam i ända till slutet. Hans totala lojalitet, strävsamhet och uthållighet har många gånger varit en förutsättning för klubben. För allt han har gjort för oss och svensk aikido är vi honom evigt tacksamma.